Rakić - Vodinelić: Poboljšaćemo socijalnu zaštitu i smanjiti poreze

Rakić – Vodinelić: Poboljšaćemo socijalnu zaštitu i smanjiti poreze

Predsednica Saveta Nove stranke prof. dr Vesna Rakić – Vodinelić i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac nastavili su razgovore sa građanima, posetivši danas pijace u beogradskom naselju Borča, na Vračaru i Starom gradu.

- Danas smo upoznali mnogo sugrađana i kroz razgovor sa njima zaključili da ljudi sa poljoprivrednog područja Beograda pate zbog previsokih poreza, a da pri tome nemaju maltene nikakvu socijalnu zaštitu. To, naravno, ne zavisi samo od Grada Beograda, već i od centralne republičke vlasti, ali svakako mora da se promeni. Evidentno je da kroz ekstremno oporezivanje već osiromašenih građana i raznorazne namete, vlast crpi sredstva za finansiranje svojih megalomanskih projekata od kojih narod nema ama baš nikakve koristi. Izmišljaju se kojekakve atrakcije, ali od atrakcija se ne živi! One ne mogu zadovoljiti osnovno ljudsko pravo, kao što je jesti tri puta dnevno. To ćemo promeniti. Zalagaćemo se, a verujem i biti u prilici da to ostvarimo, za ulaganje u svakog čoveka, bez razlike, i njegovih životnih potreba, a ne u besmislene projekte koji služe zadovoljenju ličnih sujeta i privatnih interesa nekolicine – rekla je Vesna Rakić – Vodinelić.

Dragan Šutanovac istakao je da Mali i Vesić uzimaju dobit od javnih preduzeća umesto da taj novac ulažu ili smanje cenu grejanja u Beogradu.

- Umesto lažne dobiti javnih preduzeća smanjićemo račune građanima. „Građani Beograda plaćaju grejanje tokom cele godine, a ova vlast to koristi kao parafiskalni namet. Elektrane Beograda ostvaruju dobit i umesto da se ta dobit investira u bolju mrežu za grejanje i merače koji će omogućiti da svi građani plaćaju onoliko koliko potroše, nažalost Beograd uzima dobit i zarađuje na građanima. Taj novac Siniša Mali i Goran Vesić ulažu u besmislene fontane, jarbole i jelke, što je bila najveća korupcija na kraju godine.

Šef beogradskog odbora Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je da Beograd, kao i cela Srbija, po svim parametrima oživljava mračno doba iz 90-ih.

- Utisak većine građana sa kojima smo razgovarali jeste da današnje vreme podseća na ono iz 90-ih kada su isplivali razni lažni proroci i vračare, a sada su samo unapređeni – jače, brže i bolje. Imamo glavnog proroka koji je uzurpirao sve medije, kao i njegove, u Beogradu najvidljivije, male vračeve koji varaju narod. Pokušavaju fontanom, jarbolima i drugim „velikim čudima“ da reše egzistencijalne probleme građana. To naravno neće proći i krajnje je vreme sa se dozovemo pameti i sa olovkom u rukama završimo taj posao za svagda – poručio je Movsesijan.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close