Savamala - simbol otete i zgažene države

Savamala – simbol otete i zgažene države

Danas je godišnjica najgrubljeg gaženja države i prava, beskrupulozne zloupotrebe policije i drugih institucija, nezakonitog oduzimanja imovine i poigravanja sa ljudskim životima. Danas je godišnica rušenja u Savamali.

Podsećamo da je predsednik Nove stranke Zoran Živković još u junu prošle godine javno ukazao gde treba tražiti odgovorne za nasilje u Hercegovačkoj: firma „Millenium Team“, za koju postoji osnovana sumnja da je, pod nalogom gradske vlasti i uz asistenciju beogradske policije, nezakonito porušila imovinu građana u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine. Uprkos tome, pravosudni organi koje izvršna vlast drži kao taoce svojih interesa, licemerno ćute i zataškavaju ovaj zločin. Ni nalogodavci niti organizatori nisu procesuirani. Istovremeno, glavni zaštitnik fantoma iz Savamale, Aleksandar Vučić, cinično vređa građane nudeći im jeftinu zadovoljštinu – nekandidovanje Siniše Malog za još jedan mandat „kompletnog idiota iz vrha gradske vlasti“.

Savamala nije tek jedna u nizu afera novoradikalske vlasti. Ona je simbol Srbije – otete i zgažene – u kojoj je nekolicina silu uvela kao legitiman instrument izvršne vlasti, a bezakonje nametnula umesto prava. Otuda je i borba za istinu o Savamali, borba za Srbiju – pravednu, dostojanstvenu, u kojoj zakoni i pravila jednako važe za sve i jednako se poštuju. Mi od te borbe nećemo odustati i u njoj ćemo istrajati.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori