Svečano "otvoren" Trg u Somboru (VIDEO)

Svečano “otvoren” Trg u Somboru (VIDEO)

Predstavnici koalicije „Sombor demokratski“, zajedno sa građanima i rukovodstvom NOVE Zoranom Živkovićem, Vladimirom Pavićevićem i Vesnom Rakić Vodinelić, svečano su juče „otvorili“ Trg Koste Trifkovića u Somboru. Time su preduhitrili Aleksandra Vučića, čija je poseta ovom gradu i otvaranje Trga bilo zakazano za danas. To je obrazloženo tvrdnjom da Trg „treba da otvore oni koji su njegovu rekonstrukciju i platili, a to su građani a ne premijer u ostavci i njegovi sateliti“.

Ovim povodom, predsednik NOVE Zoran Živković ocenio je da Srbija nije zemlja u kojoj se poštuje zakon:

-To možemo da vidimo na primeru Asomakuma, afere Helikopter, dvoje naših državljana koji su poginuli u Libiji... Primera je mnogo. U Srbiji ne postoji tržište, jer da ga ima, ne bi Srbijagas bio najveći gubitaš na svetu u sferi gasa. Imamo zloupotrebu medija na najgori mogući način. Poraženi su i obrazovanje i kultura: obrazovanje plagijatima, a kultura rijaliti programima čiji učesnici liče ili zaista jesu ljudi iz Vučićeve vlasti.

Odgovarajući na pitanja novinara, lider NOVE je rekao da državno poljoprivredno zemljište treba davati u zakup, ali na tenderima gde su svim potencijalnim učesnicima obezbeđeni jednaki uslovi.

-Svakako ne treba da izmišljamo nekakve prijatelje iz arapskih zemalja koji vas Somborce treba da uče poljoprivredi! Zemlju treba izdavati za prave namene, ljudima i kompanijama koje su sposobne da to rade ozbiljno, potpuno tarnsparentno, sa realnom početnom cenom. Naravno, pod ugovorima koji su javni, tako da svaki Somborac može da proveri da li se ugovor poštuje ili ne.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close