Živković u Skupštini o presudi pripadnicima JSO-a, poplavama, gradnji metroa i bojkotu sednica

Živković u Skupštini o presudi pripadnicima JSO-a, poplavama, gradnji metroa i bojkotu sednica

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas da je sednica Narodne skupštine ponovo sazvana na uobičajeno primitivan način, zbog čega zaslužuje bojkot, ali i dodao da bi teme o kojima se raspravlja imale smisla kada bi o njima govorili ozbiljni ljudi, a ne oni koji trenutno sede u poslaničkim klupama.

Živković je, na konferenciji za novinare u holu Parlamenta, podsetio da su odlukom suda komandant i čelni ljudi nekadašnjeg JSO-a oslobođeni za pokušaj pobune tj. praktično nasilnog preuzimanja vlasti pre 17 godina.
 
"Upoznaću pripadnike vojske i policije da je odlukom suda dozvoljeno da, pod punom ratnom odlukom, kad god im padne na pamet, izađu na puteve i ulice Srbije, blokiraju saobraćaj, otkočenim oružjem traže smenu predsednika države, premijerke, ministara, šefa BIA i drugih zvaničnika. Gospodo ako mislite da je vreme da se stavi tačka na kriminalnu vlast koja sarađuje sa narko dilerima, kriminalcima iz Prištine i prevarantima najniže i najviše vrste, dobili ste pravo da izađete na ulicu i pokušate da rešite stvari u ovoj državi. Ovo nije nikakav poziv, već laička analiza, ali temeljna, na koju mislim da imam pravo", objasnio je lider Nove stranke.
 
On se u nastavku osvrnuo na poplave u Beogradu proteklih dana, ocenivši ih posledicom neprofesionalnog, neposvećenog, kriminalizovanog i korumpiranog ponašanja gradske vlasti.
 
"Poplava auto-puta je nešto što se nikada nije desilo, a padale su kiše i ranije. Ono što se desilo na levoj obali Dunava je očekivano, jer nije urađeno ništa na pravljenju fekalne i kišne kanalizacije, ni na čišćenju postojećih. Za održavanje toga i kažnjavanje onih koji to ugrožavaju je nadležna gradska inspekcija. Onda sleće direktno u blato Borče i Krnjače Vučić Aleksandar koji kaže: "Sve ćemo da rešimo" i eto odmah 80 miliona evra. Nema veze što su Vesić i Mali govorili da je uzet kredit da se sredi kanalizacija i da je za to potrebno 30 miliona. I gle čuda, radovi će biti započeti februara ili marta sledeće godine, baš mesec dana pred izbore. To je još jedna predizborna Vučićeva laž koja se naslanja na onu od pre neki dan, kada je rekao da će do kraja godine da se opredeli između 5 i 10 miliona evra za neke investicije?! Razlika ne može da bude dupla. Moje pitanje je u šta će to biti uloženo i sa kim, u kojim tajnim ugovorima i za koga, ko će imati koristi", ukazuje Živković.
 
Obraćajući se predstavnicima medija, podvukao je i citiranje cenom metroa, pitajući ministra finansija da li je popio nešto, pa duplo vidi ili se nešto strašno desilo na tržištu metroa, pa košta duplo.
 
"Sa tim parama i nejasnim stanjem podzemne infrastrukture treba napraviti ozbiljnu stručnu i javnu raspravu da li se problem saobraćaja može rešiti npr. uvođenjem većeg broja autobusa na gas ili struju. Metro od 4,4 milijarde, što su 4 godišnja budžeta Beograda, je previše", poručio je predsednik Nove stranke.
 
On je na kraju pomenuo i izjavu ministarke Zorane Mihajlović koja je rekla da će "iz SNS-a biti izbačeni lopovi i lenštine", što se dešava istog dana kada premijerka Brnabić saopštava da će se učlaniti u SNS, što, kako ocenjuje on dalje, samo po sebi isključuje jedno drugo.
 
"Ako se Brnabićka učlanjuje, onda je nemoguće da iz SNS-a isterujete lopove i lenštine. A ako je to tačno, to je dobra vest, jer znači automatsko gašenje te stranke, jer u njoj, osim lopova i lenština nema drugih", zaključio je on.
 
Kompletan snimak konferencije za medije predsednika Nove stranke Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:
 

https://www.youtube.com/watch?v=dDpRbG5DVPw

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close