Kovačević: Imamo nekompetentne ljude na najvažnijim pozicijama

Kovačević: Imamo nekompetentne ljude na najvažnijim pozicijama

Kovačević: Imamo nekompetentne ljude na najvažnijim pozicijama

Idemo ka kraju jedne tenzične, dinamične i, pre svega, u ekonomskom smislu veoma teške godine. Pominjane su nestašice, inflacija, skokovi u ratama kredita i praktično poskupljenje svega. Šta nam dolazi u 2023. godini, čemu je realno da se nadamo i kako ćemo da se probijamo kroz život u narednim mesecima, da li će osetni pad životnog standarda da stane ili ipak to nije realno da očekujemo, o tome su u emisiji „Među nama“ TV Nova S govorili urednica „Biznis magazina“ Radojka Nikolić i privrednik i predsednik stranke „Nova – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević.

Upitan koliko smo mi taoci ekonomske krize nastale ratom u Ukrajini, Vladimir Kovačević kaže da mi volimo da mislimo tako o sebi.

– Mi imamo prava na sopstvenu ekonomiju i da vodimo sopstveni račun, ali za to moramo da budemo kompetentni. Nažalost, mi desetinama godina unazad na najvažnija mesta biramo ljude koji zapravo ništa pre politike nisu radili i onda kad imate takve lidere, onda sve što se kod nas dešava objašnjavamo da se tako dešava i u drugim zemljama – navodi on.

Prema njegovim rečima, nije problem samo EPS, ova godina je godina gde su se razgolitile sve laži, prevare i sva muljanja.

– Videli smo da imamo niz nekompetentnih ljudi u zdravstvu, ekonomiji, privredi, energetici i finansijama. Imamo zaduživanja koja su galopirajuća. Svake godine smo se zaduživali za 1,7 milijardi, uzimamo kreditna sredstva, doživljavamo ih kao svoja i kitimo narod sa tuđim sredsvima i mislimo da će to traajti. To u kratkom toku može tako i da izgleda, ali kada se razvuče ta politika sve dođe na videlo – istakao je Kovačević.

Pogledajte celu emisiju:

Ilić

Related Articles

Leave a Reply

Close