Živković: Guvernerka da poduči vlast da je 24 milijarde veće od 14 milijardi

Živković: Guvernerka da poduči vlast da je 24 milijarde veće od 14 milijardi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je danas u Skupštini izmene Zakona o privrednim društvima i Zakona o stečaju.

On je kazao da se izmenama Zakona o stečaju odnose na deo o namirenju, potraživanju poverilaca po osnovu posebne vrste ugovora, ugovoru o finansijskom obezbeđenju.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da nije fer da Đorđević predstavlja te zakone, jer nisu iz njegovog resora. "Nije fer prema poslanicima da nemamo adekvatnog predstavnika vlade. Ili premijerka ili ministar finansija treba da objasne ove zakone, ako je ministar privrede opravdano osutan", rekao je Živković.

On je kazao da državna uprava pravi probleme jer ne primenjuje odredbe o digitalizaciji i da gde god da građanin ode, čeka ga "hrpa papira" i kao primer naveo to što poslanici u Skupštini Srbije predloge zakona dobijaju na papiru, a da su današnji teži od kilograma.

Živković je tražio da guvernerka poduči vlast o tome koji su brojevi veći u pogledu javnog duga, a Jorgovanka Tabaković rekla je da se ne mogu meriti apsolutne cifre, već da se javni dug računa u procentima zaduženja u odnosu na bruto društveni proizvod.

 

Kompletno izlaganje pogledajte u video prilogu:

Tekst: Kurir

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close